сряда, 26 декември 2012 г.

И биде речено: „Учените ще затрият света”. Ала света им се упря



Автор: Стелиян Марков   
Вторник, 21 Август 2012 08:42
Всичко е сън. Бог сънува нас, ние - него. Само, че не във всеки сън има сънища. Едни сънища убиват, Други ни умиротворяват и ни дават възможност да погледнем реалността, такава каквато е.Ако има изобщо някаква реалност, то тя ни се явява в своята истинност, не в съня, а в сънищата.Да сънуваш, не означава да спиш. В зависимост кой и какво сънува, сънищата могат да преобърнат света. И са го правили.

Ако не бяха смъртни гръцките богове,сега щяхме да знаем ,защо Омир е сънувал Троянската война,а Сократ е сънувал отровата,защо Платон е сънувал „Цялото”, Плотин „Единното”,а Сенека си е прерязал вените. Осъзнавайки,,че всички спят непробудно и не искат да се събудят.Какво ли е изпитвал Орфей,сънувайки мъртвата си Евридика ?Може би тогава я е притежавал истински,защото наше е само това,което сме изгубили.Какво ли сънува войнът преди битката,или пеперудата,преди огънят да опърли крилете й?

По въпроса се мълчи, тъй като отдавна Боговете са мъртви, а хората ги забравиха. Сега трябва да наваксваме и не теолозите, а науката да открива Бога. Но, забележете, тук вече става въпрос за Бог, а не за боговете. И тъй като Той е добър, благочестив и благодетелен, като единственото” СЪВЪРШЕНО”, в един момент решил да даде право на нещастния човешки род да го открива малко по малко, знак по знак, символ по символ, опознавайки го в своята вяра и надежда за спасение. .

И така, това човеколюбиво, СЪЗДАНИЕ НЕБЕСНО, решило да се открие,на тия,които все още могат да сънуват.А сънуват тия, които търсят истината наяве.Будните умове.Учените от Церн. Благодарение на тези будни люде/независимо дали вярват в Бога или сънищата/най-сетне човечеството/имай в предвид човека/ може да си отдъхне.Не визирам датата 12.12.2012г.Ненавиждам фалшивите пророци.

Та,така де/без ирония/, когато всеки трети поданик/гражданин на този свят по последни изследвания/ е готов да направи крачката „ОТ ТУК” към ”ТАМ”, се явява една малка надежда:че ние не сме съвсем сами и безсмилени,захвълени в нищото.Защото червея наистина е гнусен и ужасен/от наша гледна точка/ когато гризе плътта ни ,но още по-страшно е. ако там ”Горе, там „Долу” или някъде във Вселената няма Никой.И тогава ние сме равни на Червеи.

И тъкмо поради това, че не искат да бъдат червеи, е помогнало на учените от Церн да открият Хигс-бозона.Всъщност не те го откриват ,а той им се открива ,нарушавайки вселенските закони .За да дадат на човека илюзията,че не всички са сгрешили и тръгнали по грешния път на забравата,а и има и такива,които търсят истинатас цената на безумието и живота.,с цената на това да бъдат никой,дори смешни,само и само….За да не забравят,че и човеците ще живееят поне още миг Вечност,преди да бъдат забравени като своите Богове.

Дали Хигс бозонът е частицата на Бога, или не, това няма никакво значение. А всъщност има огромно значение.Защото това означава ,че ние сме се отдалечили отчайващо далече от безкрая на безкрайното,и в същото време благодарение на люде ,които не са загубили докрай илюзиите си/,макар строго научни/,то ние започваме да се връщаме към Бога и към себе си.